Loveup dinners, a great way to spend the night with your partner!

by Relationshift

This is a news article in a Dutch Newspaper explaining the magic behind the Loveup dinners


In het Lloyd Hotel kunnen stelletjes vanavond genieten van een Love Up Diner. Goed voor relatieonderhoud, zegt mede-organisator Andrea Davina (41).

Vandaag begint de week van de relatie?

“Ja, dat initiatief is over komen waaien uit Engeland. Eigenlijk omdat we denken dat een spannende, boeiende relatie vanzelf gaat, terwijl dat niet zo is. Net als bijvoorbeeld je lichaam, moet je ook je relatie onderhouden. Love Up is een Nederlands platform dat daar handvatten voor biedt. En in deze week zijn er allerlei activiteiten die met de liefde te maken hebben.”Waaronder met een diner, dus. Waarom gaan stelletjes zo graag uit eten?

“Eten is wel echt een vorm van verbinding. Het Lloyd heeft voor vanavond een paar “grapjes” bedacht. Stel, je krijgt maar één oester; deel je hem dan? Zo is het ook een mooie manier om over je relatie te praten. Stellen krijgen ook een speciaal Story Of Us-boekje, waarin ze hun liefdesverhaal kunnen opschrijven. En op het menu staat ook een magisch polaroid moment.”

Een magisch polaroid moment?

“Het is bijna een soort toverfoto; een polaroid wordt langzaam zichtbaar. Voor een relatie kan ongeveer hetzelfde gelden: je groeit er langzaam in. Misschien is het begin heel passievol, maar na een tijdje komt juist de diepgang.”

 U heeft zelf The Relationshift opgericht. Wat is dat precies?

“Het is een work-out voor je relatie. Mij gaat het om: investeer in je relatie. We zijn allemaal bezig met de liefde zoeken, maar zodra we die dan hebben gevonden denken we: het zit allemaal wel goed. Maar het gaat niet vanzelf, je moet echt investeren.”

Hoe doet u dat zelf deze week?

“Nou, wij hebben thuis een zandloper op de keukentafel staan. Als die loopt, laten we de ander vijf minuten aan het woord. Daarna is de ander aan de beurt. Je hoeft dan niet op elkaar te reageren, het mag over van alles gaan. Het gaat erom dat je zonder oordeel naar elkaar luistert. Deze week zullen we die zandloper weer eens gebruiken.”

tekst Anouk Kemper

 

Comments :